dilluns, 22 de desembre del 2014

Instal·lació d'un dipòsit de recollida d'aigua pluvial a l'Institut

L'aigua és un element indispensable per a la vida de les persones, els animals i les plantes. Per això és un bé que cal saber administrar i no malgastar inútilment.

Tot i que al llarg de la història trobem diferents dissenys de recollida d'aigua de pluja com ara els impluvium i compluvium, la xarxa d'aigua corrent és més recent del que podríem pensar i aquest és un privilegi del qual encara 1,500 milions de persones al món no gaudeixen perquè no tenen accés a l'aigua potable. Obrir l'aixeta i disposar d'aigua neta i potable és una comoditat que potser no valorem prou.


Per això, la quantitat d'aigua que es consumeix per regar l'hort del nostre Institut és una qüestió que ens preocupa des de fa temps a l'Aula Cooperativa i que hem intentat donar solució amb la instal·lació d'un dipòsit d'aigua pluvial. Som conscients que molta de l'aigua que s'utilitza per regar es malbarata a causa de l'evaporació i dels sistemes de reg tradicionals com l'aspersió i la inundació, per això ja fa un parell d'anys es va instal·lar la tècnica del microgoteig de reg directe a les arrels de les plantes permeten un aprofitament òptim de l'aigua.

El dipòsit i la seva instal·lació ha sigut possible gràcies als diners de la Beca Joaquim Franch. D'aquesta manera esperem garantir una reserva suficient d'aigua pluvial, destinada al reg del nostre hort. Això suposarà una important contribució a la sostenibilitat del nostre Institut. Una bona instal·lació de recollida d'aigua ha de ser senzilla i ha de requerir un manteniment mínim, com la nostra que consta d'una canalització d'aigua des de la teulada que va a parar directament al dipòsit i que s'ha connectat al sistema de distribució d'aigua que arriba a l'hort.

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada